Wie is Gijs?

Achtergrond

Gijs Geurtsen is acteur, muzikant en liedschrijver. Hij studeert tussen 1997 en 2003 musicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2006 rondt hij de theaterschool De Trap af en gaat het acteervak in. Hij schrijft al snel zijn eerste theatervoorstellingen en richt met een aantal acteurs Theatergroep WijBeleefd op. In deze tijd ontstaan zijn eerste liedjes.

Componist

Van kinds af aan schrijft Gijs pianomuziek, geinspireerd door de radio en de platenkast van zijn ouders. Later gaat hij ook steeds meer teksten schrijven. Sindsdien trekt hij langs theaters en festivals, langs feesten en radiostations, langs huiskamers, winkels en psychiatrische ziekenhuizen. Overal waar mensen naar hem willen luisteren. Daarbij begeleidt hij zichzelf op de piano, toetsen en accordeon.

Op zijn EP ‘Als jij er bent’ (uitgebracht in 2011 bij het label Waterland Music) zijn een paar van z’n eerste liedjes te horen. Hij werkt als liedschrijver onder meer samen met Joachim Vermeulen Windsant (Future Presidents) en June Noa.

Acteur

Vanaf 2006 speelt Gijs in verschillende theaterproducties, televisieseries (oa. ‘Hendrik Groen’, ‘GTST’, ‘Voetbalmaffia’ en ‘Spangas’) en commercials (oa. voor McDonalds, Lexus, Andrelon, Pickwick en Klaverblad). Hij heeft met een diversiteit aan regisseurs en theatermakers samengewerkt, waaronder Diederik van Rooijen, Bert Geurkink, Hein van der Heijden, Max Porcelijn, Peter Thwaites, Tim Oliehoek en Elisabeth Boor.

Daarnaast schrijft hij – of schrijft hij mee aan – voorstellingen voor festivals, zoals ‘Ben van mij’ voor het Harlekijn Festival van Herman van Veen, de vertelvoorstelling ‘Laat Maar Draaien’ en de kleinkunstprogramma’s ‘Refrein’ en ‘Als jij er bent’.

Muzikant

Gijs is ook muzikant. Hij zingt, speelt piano en accordeon. Hij begeleidt niet alleen zichzelf, maar ook verschillende projecten van theatermakers, cabaretiers en zangers en zangeressen. Met de soulband van June Noa toert hij een paar jaar door Nederland. In 2013 brengt de band het album ‘Not Guilty‘ uit.

Als jij er bent

Uit zijn liedjesprogramma ‘Als jij er bent’ (uit 2012):

In zijn liedjes is Gijs vaak op weg ergens naartoe. Hij is op zoek. Naar mooie vrouwen bijvoorbeeld. Of liefde. Of naar mensen die hem misschien kunnen vertellen wat hij het beste kan doen. Gijs is onderweg, maar is bang om te verdwalen. Toch zet hij, gezeten achter de piano, zijn omzwervingen voort. Tijdens zijn zoektocht vertelt hij over zijn oude buurt, voorbije liefdes, hanggroepjongeren en zijn krankzinnige buurman. Krankzinnig ten gevolge van de liefde, vermoedt Gijs. Of andere ellende.’

Op dit moment

In 2020 komt zijn album ‘Verdwalen’ uit. Voor het laatste nieuws, volg Gijs op:

Facebook: https://www.facebook.com/gijs.geurtsen

Instagram: https://www.instagram.com/gijsgeurtsen/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC6dBpS8JODNivPh7LPcZflA